ניהול תיק תאונת דרכים, טומן בחובו, לא אחת, התמודדות עם סוגיות משפטיות סבוכות ומצבים רפואיים מורכבים. בפני נפגעי תאונות דרכים עומדים מספר ערוצים ומנגנוני פיצוי, אותם יש לבחון בדקדוק, בהם אחד עלול להשפיע על השני, ולוודא כי הנפגע/ת הולך בנתיב שמבטיח מיצוי מקסימאלי של הזכיות העומדות לו מכח החוקים השונים, כמו גם פוליסות הביטוח/קרנות הפנסיה שנרכשו על ידו/עבורו טרם התאונה.
במאמר זה נעסוק בתאונת דרכים "רגילה" שאינה תאונת עבודה (נ.ב: אודות מידע על תאונת דרכים שהיא תאונת עבודה, ניתן לקרוא באתר המשרד).
כאשר אדם נפגע בתאונת דרכים, עומדת בפניו האפשרות להגיש תביעה במסגרת חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים כנגד מבטח הרכב בביטוח חובה, ובנוסף יש באפשרותו להגיש תביעה כנגד המוסד לביטוח לאומי (אגף נפגעי עבודה/נכות כללית/שירותים מיוחדים/ניידות ועוד). עוד יש באפשרות הנפגע להגיש תביעה/לממש זכויות בכל הנוגע לביטוחים פרטיים שרכש בחברות הביטוח השונות או בקרנות הפנסיה (כגון: ביטוח אובדן כושר עבודה, ביטוח חיים, ביטוח נכות מתאונה, ביטוח סיעוד, ביטוח תאונות אישיות ועוד).
לקוחת המשרד נפגעה בתאונת דרכים, כאשר רכבה התהפך בעת שהייתה בדרכה לאסוף את ילדיה. למקום התאונה הוזעק אמבולנס מד"א אשר מצא אותה שרועה לצד הרכב, סובלת מכאבים עזים בגפה עליונה שמאלית. בהגיעה לבי"ח, נמצא כי היא סובלת מחבלות בכל חלקי גופה, שברים מרובים ביד, בכתף, ובצלעות.
במהלך אשפוזה עברה מספר ניתוחים וטיפולים שונים בשל בצקות ונפיחות, ונמצא כי היא סובלת ממגבלות תנועה חמורות, ירידה בתחושה באצבעות וכאבים מתמשכים. בהמשך החלה בטיפול פסיכיאטרי בשל חרדה קשה, מראות חוזרים של התאונה, וקושי רגשי תפקודי, ממנו החלה לסבול לאחר ובעקבות התאונה.
יש לציין כי הנפגעת/הלקוחה הייתה בעת התאונה בתחילת שנות ה- 40 לחייה, רופאת עור ומנתחת בכירה בבי"ח במרכז הארץ, ובעלת קליניקה פרטית מצליחה מאוד, כאשר שכרה המבוטח למקרה של אובדן כושר עבודתה, במסגרת ביטוח מנהלים וקרן פנסיה שרכשה טרם התאונה, עמד על כ- 50,000 ₪ לחודש. בנוסף לכך, רכשה הלקוחה טרם התאונה ביטוח תאונות אישיות.
בני משפחתה פנו למשרדנו בסמוך לתאונה, כאשר הלקוחה עוד אושפזה בעקבות התאונה. עם קבלת הפניה דאגנו לאסוף באופן מידי את מלוא התיעוד הרלוונטי, לרבות מסמכים רפואיים, תיק ביטוחי מלא, ונתוני תעסוקתה והשתכרות.
לאחר גמר איסוף התיעוד הנ"ל, שערך ימים בודדים, נפגשנו עם הלקוחה ובני משפחתה, והצגנו בפניהם את האסטרטגיה וכלל דרכי הפעולה בהם בכוונתנו לנקוט, בכדי למקסם את כלל הזכויות להם זכאית הלקוחה בעקבות התאונה.
תחילה הגשנו בשמה דרישה לתשלום תכוף (ממבטחת החובה) וכן תביעות לחברת הביטוח וקרן הפנסיה, להכרתה כמי שנמצאת במצב של אי כושר עבודה מלא לעיסוקה (חברת הביטוח), ולכל עיסוק סביר אחר (קרן הפנסיה). תביעות אלו אינן נחשבות ככפל פיצוי ואינן מתקזזות מול התביעה כנגד מבטח הרכב בביטוח חובה, או המוסד לביטוח לאומי (היות ולא היה מדובר בתאונת עבודה). בנוסף, הגשה מידית של התביעות מבטיחה רצף הכנסה, כך שהלקוחה שגם כך סובלת מטראומה גופנית ונפשית, לא תסבול בנוסף מחסרון כיס עקב אובדן מקורות הכנסתה.
במקרה זה פגיעתה המרכזית של הלקוחה הייתה ביד הדומיננטית, באופן שמנע ממנה לשוב ולעסוק בעיסוקה העיקרי כמנתחת.
כאן נעצור לרגע ונדגיש כי יש להבחין בין סוגי הכיסויים השונים במקרה של אובדן כושר עבודה: "כיסוי עיסוקי" המכסה סיכון למקרה בו המבוטח אינו יכול לשוב לעיסוק בו עסק ערב קרות התאונה/מקרה הביטוח, ומנגד "כיסוי מקצועי" הכולל תנאי נוסף לפיו נבצר מהמבוטח לעסוק בעיסוק סביר אחר, התואם את הכשרתו, השכלתו וניסיונו (עבודה מתאימה אחרת כקבוע בתקנוני קרנות הפנסיה). במקרה זה יש לכך חשיבות ומשמעות רבה, מכיוון שמלבד היותה מנתחת, עסקה הלקוחה גם בפונקציות ניהוליות.
מכל מקום, מיד לאחר שפנינו בשם הלקוחה לגופים המוסדיים, אושרו תחילה התביעות, הן בחברת הביטוח והן בקרן הפנסיה, לתקופה של שנה ממועד התאונה. במקביל הגשנו בשם הלקוחה תביעה במסגרת פוליסת תאונות אישיות, המכסה שברים וימי אשפוז, וגם תביעה זו אושרה במלואה, ובעתיד לכשיקבעו נכויותיה הצמיתות, תוגש תביעה לפיצוי/קבלת תגמולי ביטוח בגינן.
בנוסף, עם התגבשות הנכויות הצמיתות, תוגש תביעה כנגד מבטחת הרכב בביטוח חובה וזאת, על פי הוראות חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. נעיר בהקשר זה כי הליך ניהול תביעה הנוגעת לתאונת דרכים נשלט ע"י הוראות חוק הפיצויים הנ"ל, במסגרתו הנפגע אינו צריך להוכיח אחריות/אשמה של נהג הרכב הפוגע, מדובר באחריות מוחלטת והדיון מתמקד בשאלת/סוגית הנזק – לגביה קיימים כללים שונים שיש להכיר היטב (מינוי מומחים רפואיים ע"י ביהמ"ש, תשלומים תכופים, מגבלת פיצוי להפסדי שכר ועוד).
במקביל אנו דואגים למימוש זכויות הלקוחה מול הביטוח הלאומי (נכות כללית), כל זאת תוך הקפדה יתרה לכך שמימוש זכויות זה לא יגרע מזכויותיה ביתר התביעות שהוגשו.
חשוב שתדעו כי טיפול בתביעה המשלבת בתוכה התנהלות מול מספר גופים מוסדיים, הנה מורכבת וכל טעות שתעשה בדרך עלולה להשפיע, השפעה של ממש, על יתר התביעות. לכן חשוב לבחון כל מקרה לגופו, ולראות עפ"י נתוניו הייחודים של הנפגע או הנפגעת, מהי דרך הפעולה השלמה והטובה ביותר עבורם, כך שזכויותיהם תמומשנה במלואן. לכן חשוב מאוד שתפנו מבעוד מועד לייעוץ וליווי מקצועי שיסייע לכם ולבני משפחותיכם להשיג ולקבל את מלוא הזכויות להם אתם זכאים מכח הוראות החוקים השונים, כמו גם הביטוחים שרכשתם במיטב כספיכם.
אם עברת תאונת דרכים, בטרם הגשת תביעה למימוש זכויות לחברת הביטוח, או לכל גוף מוסדי אחר, אנו ממליצים להיוועץ ללא תשלום, עם עורך דין תאונות דרכים – זאת ע"מ שתוכלו לתכנן בחוכמה ובתבונה את צעדיכם הבאים, צעדים שתהא להם השפעה רבה ומשמעותית על עתידכם הבריאותי והכלכלי.
ליעוץ ללא תשלום בנושא תביעות תאונות דרכים, התקשרו או השאירו פרטים:
טלפון: 076-8845402
מייל: [email protected]
משרד שטרנברג עורכי דין מתמחים בתביעות תאונות דרכים, תביעות תאונות דרכים שהן תאונות עבודה.
למשרדנו הצלחות רבות בתביעות ומיצוי זכויות ללקוחותינו, נפגעי תאונות דרכים בזכות ניסיוננו והעמקת המקצועיות בכל תחומי התמחות משרדנו.
* אם אתם נפגעי תאונת דרכים בדרך לעבודה או כל תאונה אחרת, נוכל לסייע לכם לקבל את הפיצוי הכספי המקסימלי המגיע לכם. פנו אלינו לייעוץ טלפוני ללא תשלום וללא התחייבות.
שילוב ליווי עורך דין המתמחה בתאונות דרכים בשלב מוקדם ככל האפשר בהגשת תביעה יספק מענה מקצועי מיידי ויבטיח את קבלת מירב הפיצוי ומיצוי הזכויות האפשרי במקרה שלכם ועבורכם.
תביעת תאונת דרכים הינה תביעה מורכבת אשר משלבת ידע ומקצועיות בתחומים רבים ודורשת מקצועיות וניסיון, ניתן לפנות אלינו טלפונית או באמצעות טופס יצירת קשר לייעוץ ראשוני ללא תשלום בכל שלב- תביעה קיימת, בשלב ראשוני לפני הגשת תביעה או אם הגשת תביעה וזו נדחתה.