תכירו את שרי אסף, ילידת 61 וקלדנית במקצועה.
בחודש יולי 2014 החלה שרי לסבול ממצב חריף של חום, חולשה כללית, גודש וכאבים בשד. לאחר סדרת בדיקות התברר לשרי כי היא סובלת מגדול סרטני ממאיר בשד מסוג למפומה בעקבותיו נאלצה לעבור ניתוח לכריתת השד ולכריתה בלוטות הלימפה. אם זה לא מספיק נאלצה שרי לעבור סדרת טיפולים כימיים והקרנות על שלל תופעות הלואי הכרוכות בכך.
לאור מצבה הרפואי פוטרה שרי ממקום עבודתה בו שימשה כקלדנית במשך חמש עשר שנה.
לאחר פיטורייה פנתה שרי למוסד לביטוח לאומי לממש את זכויותיה. הביטוח הלאומי קבע שרי דרגת אי כושר עבודה מדורגת מ 100% זמני ועד 60% לצמיתות.
בנוסף, בבדיקה שעברה שרי ע"י מומחה ברפואה תעסוקתית, נקבע כי החל מתחילת הטיפולים ששרי עברה היא מצויה באובדן כושר עבודה לעיסוקה כ"קלדנית".
ומה לגבי ביטוח ? ובכן כבר בשנת 2004, עשור לפני שחלתה, דאגה שרי לרכוש ביטוח שיכסה אותה למקרה בו תהיה באי כושר עבודה. נשמע מצויין. רק שלפתע צץ לו עניין קטנטן. בשנת 2013 קיבלה שרי את המלצתו של סוכן הביטוח והעבירה את הפוליסה שלה לחברת ביטוח אחרת. לצורך כך אף מילאה שרי הצהרת בריאות עדכנית מבלי שידעה את המשמעות המכרעת שיש לכך, במיוחד לאור העובדה כי בחברת הביטוח הקודמת מולאה ההצהרה כמעט עשור קודם לכן, כאשר מצבה הבריאותי של שרי היה תקין.
מכל מקום בעקבות מצבה הרפואי נאלצה שרי לפנות לחברת הביטוח אליה עברה בשנת 2013. באופן לא מפתיע, זמן קצר לאחר הפניה, הודיעה המבטחת לשרי כי היא דוחה את תביעתה לקבלת תגמולי ביטוח בשל אי כושר עבודה. ומה הסיבה לדחיה ? ניחשתם נכון. לשיטת המבטחת שרי שיקרה והסתירה מידע אודות מצבה הרפואי האמיתי. שרי ניסתה בכוחותיה להתמודד עם המבטחת והגישה ערעור, אך כצפוי חברת הביטוח השיבה את פניה ריקם ושבה ודחתה את התביעה באותם נימוקים.
בשלב זה פנתה שרי למשרדנו בכדי שנסייע לה בהשגת תגמולי הביטוח שלטענתה מגיעים לה.
מיד לאחר שקיבלנו את המידע והחומר הדרוש לנו לגיבוש התביעה ותוך פחות מ 60 יום מרגע פנייתה של שרי אלינו, הגשנו תביעה משפטית כנגד חברת הביטוח כאשר לתביעה צירפנו חוות דעת (בתחום האונקולוגי ובתחום הרפואה התעסוקתית) ערוכות ע"י מומחים בתחומים אלה.
בנוסף הדגשנו את הפסיקה והנחיות אגף הפיקוח על הביטוח בכל הנוגע למעבר של מבוטח בין פוליסות בחברות ביטוח שונות וחובת הווידוא החלה על חברות הביטוח ועל סוכני הביטוח הפועלים בשמן ליידע את המבוטח בכל המשמעויות העולות ממעבר שכזה, לרבות הצורך במילוי הצהרת בריאות חדשה – על כל המשתמע מכך. הוספנו כי במקרים שכאלה חברת הביטוח ומי שפועל בשמה חייבים לבדוק היטב מול המבוטח אם חל שינוי כלשהו במצבו הבריאותי ולעבור עמו על כל השאלות הכלולות בהצהרת הבריאות.
וכיצד הגיבה חברת הביטוח על טענותינו? ובכן, לשמחתה של שרי חברת הביטוח נאלצה לקבל את טענותינו, שינתה את עמדתה ב 180 מעלות הכירה בתביעתה של שרי ושילמה לה את תגמולי הביטוח שמגיעים לה בסכום העולה על 400,000 ₪.
בנוסף נאלצה חברת הביטוח להחזיר לתוקף את הכיסויים הביטוחיים אותם ביטלה קודם לכן (בשל טענתה להעלמת מידע.)
התהליך כולו, מרגע פנייתה של שרי ועד לקבלת תגמולי הביטוח לקח פחות מחמישה חודשים.
בטרם הגשת תביעה למימוש זכויות לחברת הביטוח, או לכל גוף מוסדי אחר על אובדן כושר עבודה, אנו ממליצים לכל אחד ואחת מכם להיוועץ, ללא תשלום, עם משרדנו עורך דין אובדן כושר עבודה – זאת, ע"מ שתוכלו לתכנן בחוכמה ובתבונה את צעדיכם הבאים, צעדים שתהא להם השפעה רבה ומשמעותית על עתידכם הבריאותי והכלכלי.
ליעוץ ללא תשלום או שאלות בנושא תביעות אובדן כושר עבודה, התקשרו או השאירו פרטים:
טלפון: 076-8845402
מייל: info@osl.co.il
משרד עורכי דין שטרנברג עורכי דין מתמחים בתביעות נזיקין וביטוח. למשרדנו הצלחות רבות בתביעות עבור לקוחותינו בשל ניסיוננו והעמקת המקצועיות בכל תחומי התמחויותנו ואנו מספקים שירות ליווי למבוטחים בתביעות אובדן כושר עבודה מלא או חלקי.
* אם אתם מצויים באי כושר עבודה/ עומדים בפני תביעת אובדן כושר עבודה או שתביעת אובדן כושר עבודה שלכם נדחתה, פנו אלינו לייעוץ טלפוני ללא תשלום וללא התחייבות.
שילוב עורך דין אובדן כושר עבודה בשלב מוקדם ככל האפשר בהגשת תביעה לביטוח הפרטי או לביטוח הלאומי יספק מענה מקצועי מיידי ויבטיח את קבלת מירב הפיצוי ומיצוי הזכויות האפשרי במקרה שלכם /עבורכם.
תביעת אובדן כושר עבודה הינה תביעה מורכבת אשר דורשת מקצועיות וניסיון, ניתן לפנות אלינו טלפונית או באמצעות טופס יצירת קשר ליעוץ ראשוני ללא תשלום בכל שלב בתביעה קיימת, בשלב ראשוני לפני הגשת תביעה או אם הגשת תביעה וזו נדחתה.